Mayo-klinikken er førende
indenfor forskning om polycystisk nyresygdom

Der foregår vigtig forskning om polycystisk nyresygdom mange steder i verden, blandt andet på det traditionsrige amerikanske forskningscenter Mayo Clinic i Rochester i Minnesota, USA.

Siden 2010 har der været etableret et tværfagligt forskningscenter, kaldet Translational polycystic kidney disease (PKD) Center. Her samarbejder læger og forskere inden for genetik, fysiologi og molekylærbiologi hen mod et fælles mål – at få en bedre forståelse af sygdommen og af, hvordan man bedst muligt kan håndtere og behandle den. I årenes løb har forskerne gjort mange nye og vigtige opdagelser, som har bidraget til øget forståelse af sygdommen. Disse opdagelser har efterfølgende dannet grundlag for mange af de undersøgelser, som netop nu pågår både i centeret og i andre dele af verden.

 

I de senere år er der gjort så store fremskridt på området, at polycystisk nyresygdom for nylig blev udpeget som ”et af de hotteste og mest betydningsfulde forskningsområder netop nu” af National Institute of Health (den øverste sundhedsfaglige myndighed i USA).

 

Læs mere på forskningscenterets hjemmeside:: www.mayo.edu

(Cystenyresygdom kaldes på engelsk for ADPKD eller PKD)